Світ

У Чорногорії заарештували мера Будви, лідера проросійської партії

У Чорногорії заарештували мера Будви, лідера проросійської партії

Фото: Балканский обозреватель

Затримання Божовича проводилося за наказом прокуратури

Соратник Міло Божовича Андрій Мандич відкинув підозру у скоєнні будь-якого злочинного діяння його однопартійцем.

 

Мер чорногорського міста Будва Міло Божович, який є одним із лідерів проросійського Демократичного фронту, наразі затриманий. Про це у четвер, 13 квітня, повідомляє Балканський оглядач у Facebook.

 

Затримання проводилося за наказом прокуратури, за підтримки та сприяння Агентства Європейського Союзу зі співробітництва та правоохоронної діяльності – EUROPOL, розповів речник спеціального прокурора Чорногорії Вукас Радонич.

 

Лідер Демократичного фронту, колишній кандидат у президенти Чорногорії Андрій Мандич відкинув підозру у скоєнні будь-якого злочинного діяння Божовичем.

 

“Я отримав інформацію про те, що в будинку Міло Божовича триває обшук, і його бізнес-приміщення також буде обшукане, і що його підозрюють у серйозних злочинах. Якщо хтось не мав підстав займатися незаконним бізнесом, це він. Спеціальний прокурор повинен буде надати багато доказів, щоб виправдати ці заяви”, – стверджує він.

Міло Божович за фахом економіст. У всіх скликаннях міської ради Будви з 2005 до 2020 року обирався депутатом ради.

 

Після того, як опозиція на чолі з просербським та проросійським Демократичним фронтом перемогла у Будві на виборах 2016 року, його було обрано керівником муніципалітету.

 

Його також обрали депутатом парламенту Чорногорії у 2020 році, після того, як Демократичний фронт разом зі своїми партнерами по коаліції завоювали більшість на парламентських виборах.

 

У серпні 2022 року голова муніципалітету Будва Марко Царевич пішов у відставку, його змінив Божович. Після місцевих виборів у жовтні його повноваження було підтверджено.

 

У вересні 2022 року портал М оприлюднив листування двох членів Шкалярського кримінального клану. Там згадувалася незаконна діяльність Божовича у контексті підтримки, яку він міг би надати їм у сфері безпеки. Божович на той момент був членом парламентського комітету з питань оборони та безпеки.

 

Мережа затвердження неурядового сектора (MANS) заявила, що дані кадастру Будви показують: “Божович значно збільшив свою власність”, порівняно з 2019 роком, коли він востаннє повідомляв про це.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button