Світ

У Британії випустять марки на честь 30-річчя Spice Girls

У Британії випустять марки на честь 30-річчя Spice Girls

Фото: Royal Mail

Серія марок із Spice Girls

Серія складається з 15 марок із зображеннями учасниць гурту та їхніх виступів минулих років.

У Британії випустять колекцію марок, присвячену жіночому гурту Spice Girls, який відзначає своє 30-річчя. Колекцію вже підготувала поштова компанія Royal Mail, повідомило у суботу, 6 січня, ВВС.

Зазначається, що серія складається з 15 марок із зображеннями учасниць гурту та їхніх виступів минулих років, які найбільше запам’яталися. Зокрема – вручення нагород Brit Awards у 1997 році та церемонія закриття лондонських Олімпійських ігор 2012 року. Марки надійдуть у широкий продаж 11 січня.

На новину про те, що цього року така честь дісталася Spice Girls, самі учасниці гурту відреагували своїм знаменитим слоганом: “Це Girl Power (жіноча сила)!” Вони додали, що й мріяти про таке не могли, коли починали свою музичну кар’єру.

Spice Girls стали шостим музичним гуртом, якому Royal Mail присвятила серію марок. До них були The Beatles у 2007 році, Pink Floyd у 2016 році, Queen у 2020 році, The Rolling Stones у 2022 році та Iron Maiden у 2023 році.

Гурт Spice Girls став світовою сенсацією завдяки своєму дебютному синглу Wannabe 1996 року, незабаром після якого вийшов альбом Spice. Ця платівка стала найбільш продаваним альбомом жіночого гурту в історії музики, а їхній слоган “Girl Power” – популярним символом фемінізму.

Згодом, продавши понад 100 мільйонів копій усіх своїх альбомів по всьому світу, Spice Girls стали загалом найуспішнішою жіночою групою у світі.

Spice Girls з’явилися у середині 1990-х після прослуховувань, які організувала родина музичних продюсерів. Вони хотіли створити жіночу альтернативу популярним на той час бой-бендам, причому кожна з учасниць, за їхнім задумом, мала втілювати певну якість. Так з’явилися псевдоніми “Руда”, “Спортивна”, “Шикарна”, “Строга” та “Бейбі”.

 

У 2021 році повідомлялося, що Spice Girls випустить першу за 15 років пісню – Feed Your Love.

Нагадаємо, кінокомпанія Paramount Pictures створила анімаційний фільм про британський поп-колектив Spice Girls.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button