Світ

У Британії викрили мережу російських шпигунів


У Великій Британії була викрита група людей, які, за даними правоохоронців, займалися збором розвідувальної інформації на користь Росії. Йдеться про шістьох осіб, які усі є вихідцями з Болгарії. Про це у вівторок, 27 лютого, повідомляє Sky News.

Вказується, що мова йде про чотирьох чоловіків і двох жінок. За даними поліції, вони збирали інформацію для РФ “з метою завдати шкоду безпеці та інтересами Великобританії” у період із серпня 2020 року до лютого 2023 року..

Як пише видання, один зі звинувачених – 37-річний громадянин Болгарії Тіхомір Іванов Іванчев. Він проживав у Ектоні на заході Лондона. Чоловіка взяли під варту, і він має постати перед Вестмінстерським магістратським судом у середу.

“Підозрюваного було ідентифіковано та заарештовано в результаті розслідування, проведеного після попередніх п’яти арештів у цьому розслідуванні, і разом із Королівською прокуратурою висунуто звинувачення”, – розповів Домінік Мерфі, який очолює відділ боротьби з тероризмом.

Інші обвинувачені – троє чоловіків і дві жінки – звинувачуються в змові з метою збору інформації, яка була б корисною для ворога в період з серпня 2020 року по лютий 2023 року.

Це 46-річний Орлін Русев, 42-річний Бізер Джамбазов, 32-річна Катрін Іванова, 32-річний Іван Стоянов і 29-річна Ваня Габерова.

Очікується, що суд над ними триватиме чотири місяці. Він має розпочатися у жовтні.

Раніше повідомлялося, що країни ЄС обговорюють, чи варто обмежувати поїздки російських дипломатів після того, як Чехія поскаржилася, що потенційні шпигуни РФ уникають моніторингу завдяки Шенгенській зоні.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, постійний представник Росії при ЄС Кіріл Логвінов, ймовірно є шпигуном. Його підозрюють у таємній роботі проти європейських інтересів та шпигунстві на користь російських спецслужб. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button