Світ

У Британії створять спецуправління з боротьби зі шпигунами – ЗМІ

У Британії створять спецуправління з боротьби зі шпигунами – ЗМІ

У MI-5 з’явиться спецуправління з боротьби зі шпигунами

Спецуправління консультуватиме компанії, дослідницькі організації та університети, які можуть стати жертвами промислового шпигунства.

 

 

 

 

У Службі контррозвідки Британії MI-5 з’явиться нове управління нацбезпеки, яке безпосередньо допомагатиме національним компаніям та організаціям у відбитті загроз, що виходять від Росії та Китаю. Про це повідомляє The Times.

 

Зазначається, що спецуправління консультуватиме компанії, дослідницькі організації та університети, які можуть стати жертвами промислового шпигунства. Приватні та державні структури також зможуть звернутися до нового управління за порадами з питань взаємодії з партнерами з Китаю та використання китайського обладнання.

 

Як пише видання, влада також має намір оголосити про інші кроки, покликані допомогти королівству у протистоянні подібним викликам.

 

Велика Британія водночас готується оголосити про збільшення фінансування корпорації ВВС на 24 млн доларів з метою протидії китайській і російській дезінформації в уразливих країнах. Крім того, буде вдвічі збільшено фінансування програми навчання британських дипломатів китайською мовою.

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button