Світ

У Британії розпочали випробування нової антидронової системи – ЗМІ

У Британії розпочали випробування нової антидронової системи - ЗМІ

Фото: twitter/Gabriele Molinelli

Відтворення роботи антидронової системи

Цей комплекс може знищувати дрони завдяки використанню спрямованої енергії у мікрохвильовому діапазоні, який дозволяє “випалювати” електронні компоненти на значній відстані.

Збройні сили Великої Британії розпочали випробування антидронової системи за проектом Ealing. Нова система – мобільний комплекс електромагнітного озброєння, пише Defense Express.

Повідомляється, що цей комплекс може знищувати дрони завдяки використанню спрямованої енергії у мікрохвильовому діапазоні, який дозволяє “випалювати” електронні компоненти на значній відстані.

Зразок такої системи було помічено на полігоні на озброєнні 7 групи ППО британської армії, яка, очевидно, має провести його випробування.

Видання пише, що комплекс, який встановлено на шасі HX60, містить засоби виявлення дронів і власне генератор електромагнітних імпульсів. Точні характеристики залишаються невідомими.

Міноборони Британії не коментує ці випробування.

“З боку Defense Expess зазначимо, що такі системи є наразі одним з головних конкурентів комплексів з бойовими лазерами. А найбільш відомим зразком є Leonidas від американської компанії Epirus, який зараз також активно тестується збройними силами США”, – йдеться в публікації.

Повідомляється, що, ймовірно, такі комплекси можуть стати вирішенням проблеми боротьби з роями дронів, а також вони можуть знищувати всі дрони у конкретному секторі й не потребують зосередження лише на одній цілі.

“Також слід зазначити, що у британських збройних силах ця система є однією з альтернатив бойовому лазеру DragonFire, який Лондон готовий відправити до України ще на стадії прототипів з метою тестів у реальних бойових умовах. І не виключено, що якщо Британія надасть лазерний комплекс, то за ним не буде переданий і електромагнітний, що дозволить провести заочні порівняльні випробування обох систем у реальних бойових умовах”, – підкреслили у публікації.

Раніше повіодомлялося, що Велика Британія й Україна розпочали переговори щодо 100-річного партнерства. 

Свобода волі для України: британській дозвіл та французькі штики

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + 4 =

Back to top button