Світ

У Бразилії суд розпорядився негайно заблокувати соцмережу Х

У Бразилії суд розпорядився негайно заблокувати соцмережу Х

Фото: CNN

У Бразилії заборонили Х

Для відновлення роботи Х у країні Маск буде змушений виконати усі розпорядження суду і сплатити понад три мільйони доларів штрафу.

У Бразилії суддя Верховного суду постановив “негайно призупинити” роботу платформи соціальної мережі X у країні. Відповідне рішення було ухвалено у п’ятницю, 30 серпня, після того, як закінчився встановлений судом термін, протягом якого компанія мала визначити законного представника в Бразилії, передає Reuters.

Зазначається, що цей крок є останньою главою у довготривалій ворожнечі між суддею Верховного суду Бразилії Александром де Мораесом та Ілоном Маском, яка також включала заморожування фінансових рахунків провайдера супутникового Інтернету Starlink у Бразилії.

У рішенні Мораес наказав повністю та негайно призупинити X в країні до виконання всіх пов’язаних судових розпоряджень щодо X, включаючи сплату штрафів у розмірі 18,5 мільйона реалів (3,28 мільйона доларів) і призначення законного представника в Бразилії.

Мораес наказав телекомунікаційному регулятору Anatel виконати наказ про призупинення соцмережі та протягом 24 годин підтвердити в суді, що він його виконав.

Також Мораєс розпорядився, що особи або компанії, які намагатимуться обійти блокування через VPN, можуть бути оштрафовані на суму до 50 000 реалів на день.

Раніше суд Бразилії заявив, що Маск розпочав кампанію з дезінформації та що X зловживає економічною владою з метою незаконного впливу на громадську думку.

Українцям показали список каналів поширення роспропаганди в соцмережі Х

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 − two =

Back to top button