Світ

У Ботсвані убили майже 100 слонів

Вчені, що проводять дослідження, стверджують, що велику кількість слонів вбили заради їхніх бивнів кілька тижнів тому

Майже 90 мертвих слонів виявили неподалік від знаменитого заповідника у Ботсвані.

Організація “Слони без кордонів”, яка проводить аерозйомку місцевості, зазначає, що масштаби вбивств від рук браконьєрів тут безпрецедентні.

У Ботсвані – найбільша у світі популяція слонів, але браконьєри вдерлися в її кордони, – повідомляє 1NEWS.

Вчені, що проводять дослідження, стверджують, що велику кількість слонів вбили заради їхніх бивнів кілька тижнів тому. Ще п’ять білих носорогів вполювали протягом останніх трьох місяців.

За даними Великого перепису слонів, третину африканських слонів вбили в останнє десятиліття, 60% слонів Танзанії загинули в останні п’ять років.

Ботсвана славилася своєю непримиренністю до браконьєрів. Інциденти нападів на тварин в країні були рідкісними завдяки озброєним та ефективним підрозділам боротьби з браконьєрством. Це значно допомагало уникати втрат серед слонів, порівняно з іншими регіонами.

Попри брак огорож на кордонах, дані з маячків показали, що слони відступають з Анголи, Намібії та Замбії, воліючи залишитись в кордонах Ботсвани, де, як вважалося, було безпечніше.

Ботсвану, що мала 130 тис. слонів, називали їхнім останнім прихистком в Африці, оскільки браконьєри, охочі до слонової кістки, продовжували винищувати стада на решті континенту.

Перший знак, що ситуація змінюється, помітили два роки тому, коли ВВС летіла з паном Чейзом біля кордону з Намібією, і він вперше виявив кілька слонячих туш без бивнів.

Але ці останні вбивства сталися глибоко в Ботсвані, поруч із захищеним природоохоронним заповідником в Дельті Окаванґо, що приваблює туристів з усього світу.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button