Світ

У Білорусі впав і вибухнув запущений РФ шахед

У Білорусі впав і вибухнув запущений РФ шахед

Фото: t.me/Hajun_BY

Шахед впав в Жовтневому районі Гомельської області

Під час падіння дрон-камікадзе вибухнув, що підтверджує – шахеди, які залітають на територію Білорусі, – ніякі не “навчальні” або “розвідувальні”, а реальні з боєкомплектом на борту.

Дрон-камікадзе типу Shahed-131/136, який Росія запустила по Україні, вранці у вівторок, 16 липня, залетів на територію Білорусі, упав та вибухнув. Про це повідомив моніторинговий канал Беларускі Гаюн.

Зокрема моніторинговий канал з’ясував, що ударний дрон, який залетів у повітряний простір Білорусі, розбився орієнтовно о 8:40 ранку в Жовтневому районі Гомельської області.

“За нашими даними, шахед упав між селищем Паричі та селом Любань Гомельської області, що за 55 км від міста Бобруйськ і за 120 км від кордону з Україною”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Гаюну стало достеменно відомо, що під час падіння дрон-камікадзе вибухнув.

“Це прямо підтверджує – шахеди, які залітають на територію Білорусі, – ніякі не “навчальні” або “розвідувальні”, а реальні з боєкомплектом на борту. І призначалися вони для атаки територією України”, – констатував Telegram-канал.

Нагадаємо, це вже третій випадок прольоту Shahed над Білоруссю за тиждень.

Напередодні Беларускі Гаюн також повідомляв, що ввечері, 11 липня, шахед, запущений Росією по Україні, увійшов  повітряний простір Білорусі та перебував там годину. Тоді білоруси підіймали авіацію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − thirteen =

Back to top button