Світ

У Білому домі назвали альтернативу конвоям суден з українським зерном

У Білому домі назвали альтернативу конвоям суден з українським зерном

Сполучені Штати хочуть, щоб українське зерно вийшло на зовнішній ринок, зазначив Джон Кірбі

США разом з іншими союзниками шукають додаткові шляхи перевезення зерна – наземним або річковим способом, пояснив Джон Кірбі.

США разом з партнерами не обговорюють можливості конвоїв для супроводу українських суден із зерном Чорним море. Проте союзники України шукають додаткові шляхи перевезення зерна – наземним або річковим способом. Про це в четвер, 27 липня, повідомляє Голос Америки з посиланням на інтерв’ю координатора стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США Джона Кірбі.

“Про введення військових кораблів у Чорне море нині не йде активна дискусія. Я думаю, ми всі розуміємо, що це тільки посилить напругу і збільшить можливості для потенційного конфлікту між Заходом і Росією, а це не те, чого ми прагнемо”, – пояснив американський урядовець

За його словами, Сполучені Штати хочуть, щоб українське зерно вийшло на зовнішній ринок.

“Ми хочемо, щоб зернова угода була продовжена і, якщо коротко, будемо працювати з нашими союзниками та партнерами, щоб знайти інші наземні або можливо річкові маршрути, якщо якісь будуть доступні”, – резюмував Кірбі.

Як відомо, 17 липня у Росії заявили про вихід із зернової угоди, яка діяла рік і дозволяла експортувзерати українське продовольство з портів Чорного моря.

Тепер росіяни майже щоночі атакують південь України і нищать портову інфраструктуру, яка була задіяна у зерновій угоді.

У ніч на 24 липня російські війська атакували річковий порт Рені на Дунаї біля кордону з Румунією. Після цього вже вдруге за тиждень підскочили світові ціни на пшеницю.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button