Світ

У Берліні скасували плату за дитячий садок

Плату скасовано не лише за дитсадочки, але й за послуги вихователів, які організовують у власному чи винайнятому приміщенні ясла для 3-5 дітей

Берлін – перша федеральна земля Німеччини, де повністю скасована плата за дитсадок і домашні ясла.

Про це повідомляє 1NEWS.

Тепер берлінським батькам доведеться платити лише за харчування дитини.

Плату скасовано не лише за дитсадочки, але й за послуги вихователів, які організовують у власному чи винайнятому приміщенні ясла для 3-5 дітей. У більшості німецьких земель батьки платять як за харчування дітей, так і збір, що залежить від доходів родини та може сягати сотень євро. Вартість харчування, як правило, – 23 євро на місяць. Для дитини, яка провела весь день в дитячому саду, берлінські батьки платили від 25 до 405 євро на місяць.

У Берліні плату за дистадки скасовували поступово. У січні 2016 року садки стали безплатними для дітей, які народилися 2014 року, а в 2017 році – для дітей, які народилися з 1 січня 2015 року по 30 вересня 2016 року. У деяких інших німецьких землях теж скасовують плату за дитсадки для дітей певного віку. Наприклад, у Нижній Саксонії та Гессені з 1 серпня не треба буде платити за відвідини садка малюками віком від трьох років.

Джерело: Європейська правда

Back to top button