Світ

У Азербайджані почалися переговори по Карабаху

У Азербайджані почалися переговори по Карабаху

Фото: Соцмережі

Переговори проходять у місті Євлах

На зустрічі буде обговорено питання реінтеграції Нагірного Карабаху на основі Конституції та законів Азербайджану.

В азербайджанському місті Євлах почалися переговори представників влади Азербайджану та мешканців вірменського походження Нагірного Карабаху. Про це повідомило Анадолу у четвер, 21 вересня.

Вказано, що Азербайджан на переговорах представляють відповідальний за контакти з вірменськими жителями, які проживають в Карабахському регіоні Рамін Мамедов, а також заступник спецпредставника президента Азербайджану на звільнених територіях, що входять до складу Карабахського економічного району (за винятком Шушинського району) Башир Гаджієв.

Вірменських жителів Карабаху представляють Сергій Мартиросян та Давид Мелкумян.

Як учасник на зустрічі присутній представник російського миротворчого контингенту.

Очікується, що на зустрічі буде обговорено питання реінтеграції Нагірного Карабаху на основі Конституції та законів Азербайджану.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан для “відновлення конституційного ладу” почав нову військову операцію в Нагірному Карабаху. В регіоні працювала авіація та артилерія.

Міноборони Вірменії заявило, що збройні сили республіки не присутні у Нагірному Карабаху.  Прем’єр-міністр Нікол Пашинян зазначив, що Вірменія не має наміру розпочинати військові дії з Азербайджаном. Після його слів у центрі Єревана почалися протести.

А вранці 20 вересня Карабах заявив про припинення вогню і роззброєння.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button