Світ

Тисячі жителів евакуйовано на півдні Франції через масштабну лісову пожежу

На південному сході Франції в департаменті Вар спалахнула велика лісова пожежа. Про це повідомив на своїй сторінці в Twitter голова Міністерства внутрішніх справ країни Жеральд Дарманен, передає 1NEWS з посиланням на УНН.

З регіону евакуювали тисячі людей. “Велика пожежа поширюється по території департаменту Вар, чому сприяють сформовані метеоумови. На місці перебуває префект департаменту, я сам уважно стежу за ситуацією”, – написав міністр.

Як передає газета Var-Matin, спочатку пожежа почалася на стоянці автодороги А75, недалеко від міста Гонфарон. Вогонь вже знищив кілька сотень гектарів лісу і чагарнику, проводиться евакуація жителів кількох населених пунктів. Причиною загорянь називають аномальну спеку вище 40 градусів.

До гасіння залучено дев’ять літаків і три вертольоти.

Як заявив пізніше голова МВС країни, через пожежу кілька тисяч осіб були евакуйовані на південному сході Франції. Він також зазначив, що жертв у результаті пожеж немає.

“Тисячі людей були евакуйовані в превентивних цілях, але жертв немає. Близько 750 осіб борються з вогнем, який як і раніше дуже небезпечний”, – заявив він.

 

 

 

 

 

Back to top button