Україна

В Україні може з’явитися близько 4 млн ветеранів


В Україні може з явитися близько 4 млн ветеранів

До Комітету Верховної Ради надійшов законопроект про внесення змін внутрішньої політики у ветеранській сфері.

Після війни в Україні може з’явитися близько 4 млн ветеранів та членів їхніх сімей,тому українське законодавство потребує змін, а суспільство має адаптуватися до такого майбутнього. Про це у понеділок, 12 лютого, йдеться у картці законопроекту, що має розширити державну політику стосовно ветеранів війни.

У документі сказано, що чинна версія Закону про ветеранів не має положень про їхню всебічну підтримку.

“Чинна редакція Закону України “Про засади внутрішньої й зовнішньої політики” не містить основних засад внутрішньої політики стосовно всебічної підтримки ветеранів війни, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, членів сімей осіб, зниклих безвісти у зв’язку зі збройним конфліктом, воєнними діями, тимчасовою окупацією частини території України, членів сімей осіб, які перебувають у полоні, та постраждалих учасників Революції Гідності”, – написано в картці законопроекту.

В новій версії закону депутати пропонують:

  • створення ефективної системи переходу від військової служби до цивільного життя;
  • вшанування пам’яті про ветеранів війни, Захисників і Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності;
  • сприяння створенню матеріальної та нематеріальної культурної спадщини про українські військові перемоги та українську військову доблесть, поширенню інформації про об’єкти такої спадщини та ознайомленню із ними як в Україні, так і за її межами;
  • залучення ветеранів війни, Захисників і Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності до національно-патріотичного виховання;
  • створення умов для формування програм реінтеграції з громадами ветеранів війни, Захисників і Захисниць України;
  • сприяння створенню нових векторів соціального захисту ветеранів війни.

Раніше повідомлялося, що в Україні застосують досвід США у розробці програм адаптації  ветеранів. Зокрема, буде враховано досвід у адаптації американців, які воювали у В’єтнамі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button