Світ

Турецька Baykar проєктує новий прототип Kızılelma з українським двигуном

Турецька Baykar проєктує новий прототип Kızılelma з українським двигуном

Фото: TRT Haber

Експерти помітили, що деякі підсистеми в задній частині літака були включені у фюзеляж

Новий безпілотник представили під час візиту делегації міністерства оборони Саудівської Аравії Халідом.

Турецька компанія Baykar проєктує новий безпілотний бойовий літальний апарат Kızılelma з двигуном українського виробництва. Новий прототип має вдосконалену конструкцію.
Про це повідомляє у своєму матеріалі TRT Haber.

“На новому прототипі Kızılelma важлива деталь, що шасі більші та складені назад… На додаток до змін, внесених із точки зору аеродинаміки, помітні також зовнішні відмінності. Вертикальні стабілізатори, які були більш домінуючими в першому прототипі, в новий період спростилися. Імовірно, це зроблено з метою зменшення площі поперечного перерізу для меншої помітності на радарі”, – зазначається у статті.

Експерти помітили, що деякі підсистеми в задній частині літака були включені у фюзеляж.

“Ще одним елементом нового прототипу Kızılelma є те, що вентиляційні отвори у двигуні літака були збільшені з обох сторін. Ми знаємо, що ця платформа літає на двигуні з України. Не виключено, що ця зміна пов’язана з метою інтеграції двигуна, розробленого за допомогою власних та національних ресурсів”, – ідеться в матеріалі.

Новий прототип Kızılelma представили під час візиту делегації міністерства оборони Саудівської Аравії Халідом, яка відвідала компанії TAI (Turkish Aerospace Industries) і Baykar.

На спільному фото делегації на фоні продукції Baykar експерти помітили удосконалення та зміни БПЛА-винищувача Kızılelma.

Нагадаємо, Україна підписала три угоди з виробником Bayraktar. Ці контракти дадуть нашій країні експортну виручку і зброю нового покоління.

Bayraktar Kizilelma пройшов новий етап випробувань

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button