Світ

Туреччина виявила велике родовище газу у Чорному морі

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про виявлення ще одного великого родовища природного газу в Чорному морі. Розвідувальне буріння показало, що обсяг покладів газу становить 135 млрд кубічних метрів, повідомляє 1NEWS з посиланням на 112ua.

Бурові роботи проводилися в районі газового родовища “Сакар’я”. У планах глави держави вести розробку газових родовищ своїми силами без іноземної допомоги та фінансування. За словами Ердогана, Туреччина вже в самому найближчому майбутньому істотно знизить свою залежність від імпорту блакитного палива і навіть може почати його експортувати. Міжнародні експерти з газодобувної галузі підкреслюють, що прогнози є лише попередніми.

Незалежна експертна оцінка родовища “Сакар’я” досі не проводилася. Тим часом глибоководна видобуток блакитного палива може виявитися занадто дорогою, в результаті чого виявлені запаси можуть втратити свою цінність.

Нагадаємо, в серпні минулого року Туреччина в Чорному морі відкрила найбільше родовище природного газу в своїй історії. Тоді турецькі фахівці оцінили виявлені запаси газу в 320 млрд кубометрів

Back to top button