Світ

Туреччина відновила переговори щодо НАТО з Фінляндією та Швецією

Туреччина відновила переговори щодо НАТО з Фінляндією та Швецією

Туреччина, Фінляндія та Швеція відновили переговори

Скандинавські країни досягли певного прогресу, зазначив представник президента Туреччини.

 

Переговори Туреччини з Фінляндією та Швецією про вступ двох останніх до НАТО відновилися 9 березня у Брюсселі. Зустріч приймає гененеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомила прес-служба Альянсу.

 

Це вже треті переговори щодо механізму, заснованого на основі тристороннього меморандуму, який підписали на полях саміту НАТО в Мадриді в червні 2022 року.

 

Офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин заявив, що країна очікує від Фінляндії та Швеції на повне виконання меморандуму для членства в НАТО, повідомляє Hurriyet.

 

Він зазначив, що деякі кроки, які зробили Фінляндія та Швеція для виконання меморандуму є задовільними, але весь процес ще не завершений.

 

За словами Каліна, влада Швеції пообіцяла більш ефективно працювати із законом, який є однією з умов схвалення Туреччиною членства країни в НАТО.

 

“Ми продовжуватимемо уважно стежити за кроками, пов’язаними з боротьбою з тероризмом… Ми виступаємо за повне виконання угоди. Ми підтримуємо рішення НАТО про розширення”, – наголосив представник президента Туреччини.

 

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button