Світ

Туреччина відновлює авіасполучення всередині країни

Туреччина з понеділка, 1 червня, починає поступове відновлення авіасполучення всередині країни. Про це повідомив міністр транспорту та інфраструктури Аділь Караісмаілоглу, інформує 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

“Через два місяці після припинення авіасполучення, перший авіарейс буде здійснено зі Стамбула в Анкару, о 10.00 за місцевим часом з аеропорту «Стамбул» до «Есенбога»”, – повідомив міністр.

За його словами, відновлення авіасполучення стало можливим завдяки зменшенню швидкості поширення коронавірусу.

Перші авіарейси на внутрішніх лініях будуть здійснені зі Стамбула в Анкару, Ізмір, Анталію і Трабзон. Також з часом, поетапно будуть відновлювати польоти з інших аеропортів. Всі аеропорти провели перелаштування у роботі відповідно до нових вимог програми сертифікації, спрямованої на мінімізацію ризику для здоров’я пасажирів та персоналу, запобігання поширенню коронавірусу.

Літаки з аеропорту «Стамбул» відправляться до Анталії об 11.15, Трабзона – о 13.00, Ізміру – о 14.10.

Як повідомлялося, через загрозу поширення коронавірусу для авіаперельотів у Туреччині вводять правила, дотримання яких буде обов’язковим під час польоту, зокрема ручний багаж не можна буде брати в літак, а посадка та висадка пасажирів буде чітко впорядкована. Всі пасажири повинні бути в масках, всі операції з оплати по максимуму переведені онлайн та інші заходи.

За даними Worldometer, загальна кількість випадків захворювання на COVID-19 у світі становить 6 154 035, зокрема 370 893 летальних, одужали 2 734 637 осіб.

Back to top button