Світ

Туреччина розробила підводний дрон для розмінування

Туреччина розробила підводний дрон для розмінування

Фото: Анадолу

Підводний дрон для розмінування, розроблений турецькою компанією

Компанія STM показала свої системи БПЛА та військово-морські платформи на найбільшому у світі фестивалі авіації, космонавтики та технологій TEKNOFEST, який триває в Анкарі.

Турецька компанія STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ) розробила безпілотний підводний аппарат для виявлення і знищення мін (розмінування). Про це повідомляє агенція Анадолу.

STM показала свої системи БПЛА та військово-морські платформи на найбільшому у світі фестивалі авіації, космонавтики та технологій TEKNOFEST, який триває в Анкарі.

Генеральний директор STM Озгюр Гюлерьюз повідомив, що роботи, пов’язані з безпілотним підводним автономним апаратом, анонсованим у рамках IDEF-23, йдуть швидкими темпами, і прототип апарату буде представлено наприкінці цього чи на початку наступного року.

“Наша мета на першому етапі – розробити безпілотний автономний підводний апарат, який можна буде використовувати для виявлення та знищення мін. Сподіваємося, що прототип буде готовий не пізніше за початок 2024 року”, – сказав Гюлерьюз. 

Раніше повідомлялося, що донори планують надати Україні $244 млн на спецтехніку для розмінування.

В Україні створили машину для розмінування

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button