Світ

Три банки КНР перестали приймати платежі з підсанкційних фінорганізацій РФ

Три банки КНР перестали приймати платежі з підсанкційних фінорганізацій РФ

Фото: ТАСС (ілюстративне фото)

Найбільші банки Китаю перестали обслуговувати підсанкційні фінорганізації РФ

ICBC, CCB та Bank of China посідають перше, друге та четверте місця за величиною активів у КНР. Ці банки повідомили російським клієнтам про припинення прийому платежів із початку січня 2024 року.

Китайські банки Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), China Construction Bank (CCB) та Bank of China перестали приймати платежі з російських фінансових організацій. Про це у середу, 21 лютого, з посиланням на гендиректора АО Перша група Олексія Порошина і комерційного директора компанії Імпая Рус Олексія Разумовського повідомило російське пропагандистське видання Известия.

Зазначається, що ICBC, CCB та Bank of China посідають перше, друге та четверте місця за величиною активів у КНР. Ці банки повідомили російським клієнтам про припинення прийому платежів із початку січня 2024 року.

Операції з непідсанкційними кредитними організаціями тривають.

“За даними джерела Известий у російському банку, ICBC і CCB відхиляють усі платежі, що надходять від російських підсанкційних фінорганізацій, незалежно від системи, через яку вони йдуть – європейську SWIFT, російську СПФС або китайську CIPS. Китайські банки пояснюють своє рішення внутрішньою політикою кредитних організацій”, – йдеться в публікації.

Раніше повідомлялося, що ще один банк Кіпру закриває рахунки росіян. Йдеться не про податкових резидентів РФ (їхні рахунки були закриті ще торік), а про російських громадян які проживають на Кіпрі і мають кіпрські документи.

Зупинив розрахунки головний для імпортерів з РФ китайський банк – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button