Світ

Третина росіян вірять, що Сонце обертається навколо Землі – опитування

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Кожен третій росіянин переконаний, що Сонце обертається довкола Землі

Соціологи опитали громадян Росії, щоб визначити їхній рівень наукової грамотності. Виявилося, що у старшого покоління із цим проблеми.

Кожен третій росіянин, або 35% переконані, що Сонце обертається довкола Землі. За 15 років цей показник зріс на сім відсотків, водночас лише 12% погодилися з тим, що оборот навколо Сонця Земля здійснює за один місяць (2007 р. – 14%, 2011 р. – 20%). Про це повідомляє Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД).

При цьому, за даними опитування, 7% росіян переконані, що радіоактивне молоко можна зробити безпечним, якщо його прокип’ятити.

У те, що первісні люди могли ходити поруч із динозаврами, вірить кожен п’ятий росіянин, або 21%. Також 44% росіян серед опитаних вважають, що продукти з ГМО можуть викликати рак.

Соціологи зробили віковий зріз науково обізнаних росіян. Виявилося, росіяни з невисоким рівнем наукової грамотності – старшого віку. Відсоток росіян із середнім рівнем наукової грамотності вищий серед тих, що мають середню спеціальну освіту та старші за 45 років, а також проживають у невеликих населених пунктах з чисельністю до 100 тис. осіб.

Групу з високим рівнем наукової грамотності характеризує молодь, яка активно користується інтернетом, має вищу освіту, яка проживає в Москві та Санкт-Петербурзі.

Раніше абсолютна більшість громадян Росії не змогли правильно відповісти на сім питань тестів із різних галузей науки, взятих із програми середньої школи.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button