Світ

Трамп обіцяє накласти весто на оборонний бюджет США 2021 року

Глава Білого дому неодноразово погрожував накласти вето на проєкт оборонного бюджету через відсутність у ньому положення про відповідальність соціальних мереж за публікації користувачів

Президент США Дональд Трамп заявив, що зробить спробу накласти вето на проєкт оборонного бюджету країни.

Про це інформує 1NEWS.

“Найбільшу вигоду з нашого нового оборонного бюджету отримає Китай. Я застосую право вето”, – написав він у своєму Twitter.

Раніше обидві палати Конгресу схвалили цей проєкт, причому – переважною більшістю голосів. Це означає, що навіть у випадку вето Трампа конгресмени можуть домогтися схвалення проєкту оборонного бюджету, який передбачає виділення 740,5 мільярдів доларів на фінансування діяльності Пентагону, а також програм у сфері оборони і безпеки по лінії міністерства енергетики США.

Крім всього іншого, законопроєкт не дозволяє здійснити плани президента США Дональда Трампа щодо масштабного виведення американських військових з Німеччини.

Відповідно до документа, чисельність військового контингенту в ФРН можна буде скоротити лише за 120 днів після представлення детальної доповіді про наслідки такого кроку.

Крім того, у законопроєкті містяться положення про посилення американських санкцій проти російських трубопровідних проєктів “Північний потік-2” і “Турецький потік”.

Зокрема, санкції планується вводити за сприяння продажу, оренди або надання трубоукладальних суден для будівництва газопроводів, надання страхування і перестрахування, а також послуг або приміщень для технічної модернізації суден, пов’язаних з будівництвом газопроводу.

Крім того, документ відкриває можливість для запровадження санкцій проти Туреччини за придбання російських зенітно-ракетних систем С-400. Зокрема, президенту пропонується протягом 30 днів після підписання закону про оборонні витрати ввести “п’ять або більше санкцій” щодо тих турецьких чиновників, які брали участь у процесі придбання С-400. Санкції можуть бути введені відповідно до Закону “Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій” (CAATSA).

Глава Білого дому неодноразово погрожував накласти вето на проєкт оборонного бюджету через відсутність у ньому положення про відповідальність соціальних мереж за публікації користувачів.

Невдоволення у нього викликає й ініціатива з перейменування військових баз і монументів, названих на честь воєначальників-конфедератів.

Також Трамп незадоволений положеннями, які можуть ускладнити процес виведення військ США з Афганістану і ФРН.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button