Світ

Торік загинула рекордна кількість мігрантів – ООН

Торік загинула рекордна кількість мігрантів - ООН

Фото: SOS Mediterranee (ілюстративне фото)

У 2023 році загинула рекордна кількість мігрантів

Близько половини всіх загиблих мігрантів потонули, 9% відсотків загинули внаслідок автомобільних аварій та 7% внаслідок насильства.

У 2023 році у світі зареєстровано 8565 смертей мігрантів, що на 20% більше, ніж роком раніше. Попередній максимальний показник був зафіксований у 2016 році (8084 смерті). Про це свідчать дані проекту “Зниклі мігранти” Міжнародної організації ООН з міграції (МОМ).

Зазначається, що близько половини всіх загиблих мігрантів потонули, 9% відсотків загинули внаслідок автомобільних аварій та 7% внаслідок насильства.

Загалом з моменту запуску проекту “Зниклих мігрантів” 10 років тому зафіксовано смерть понад 63 700 осіб, майже половина з них – у Середземномор’ї.

Згідно з цими даними, Середземне море, як і раніше, залишається найнебезпечнішим міграційним маршрутом – за минулий рік там загинули щонайменше 3129 осіб, а за трохи більше двох місяців 2024 року – вже 254 мігранти.

У МОМ заявили, що реальні цифри можуть бути значно вищими, оскільки до статистики заносяться лише підтверджені випадки загибелі. Якщо, наприклад, судно, яке займається незаконним перевезенням мігрантів, відходить від берега вночі і згодом ніде не з’являється, смерть людей залишається незадокументованою.

Не менш складно виявляти випадки смерті в небезпечному коридорі джунглів між Колумбією і Панамою, яким прямують багато мігрантів з Південної Америки.

Проект МОМ “Зниклі мігранти” був запущений у 2014 році після двох аварій корабля біля узбережжя італійського острова Лампедуза в Середземному морі, що призвели до численних жертв.

Нагадаємо, біля узбережжя Лівії потонули понад 60 мігрантів, серед них були діти

Також повідомлялося, що в Ізраїлі на берег викинуло пустий човен мігрантів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button