Світ

Топ-командувачі армії Польщі подали у відставку – ЗМІ

Топ-командувачі армії Польщі подали у відставку - ЗМІ

Фото: anakonda.do.wp.mil.pl

У Польщі пішли у відставку топ-командувачі армії

У Польщі подали у відставку глава Генерального штабу та начальник Оперативного командування армії.


Двоє високопосадовців польських збройних сил, начальник Генерального штабу генерал Раймунд Анджейчак та командувач військами оперативного призначення генерал Томаш Пйотровський подали заяви про відставку через конфлікт з міністром оборони. Про це 10 жовтня пише Rzeczpospolita.

 

Зазначається, що прохання про відставку двох із трьох найважливіших командувачів польських збройних сил вже лежать на столі президента Анджея Дуди.
Польські ЗМІ називають це “землетрусом у польському війську”. За інформацією видання, генерали йдуть у відставку через конфлікт з главою Міністерства національної оборони Маріушем Блащаком.


Коли з’явилася інформація про російську ракету, яка впала під Бидгощем, Блащак публічно звинуватив Пйотровського в недбалості. З того часу роль Оперативного командування була маргіналізована. Блащак уникав роботи з оперативним командувачем і спрямовував завдання безпосередньо до Головного командування збройних сил.

 

Оперативне командування не залучили до формування військової оперативної групи Підляшшя для посилення польсько-білоруського кордону. Міноборони Польщі вирішило відправити на кордон 10 тисяч солдатів і це завдання було покладено на Головне командування збройних сил.

 

Крім того, саме Головне командування відповідало за евакуацію поляків з Ізраїлю, хоча формально цим мало б займатися Оперативне командування.

 

На рішення генералів подати заяви про відставку також вплинуло використання армії у виборчій кампанії. Йшлося, зокрема, про ролик Права і справедливості, в якому Маріуш Блащак оприлюднив документи, що стосуються планів оборонної операції країни.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button