Світ

Токаєв призначив нового прем’єр-міністра Казахстану

Токаєв призначив нового прем єр-міністра Казахстану

Фото: Пресслужба президента Казахстану

Олжас Бектенов очолив уряд Казахстану

Олжас Бектенов з квітня 2023 року і досі був керівником адміністрації президента Казахстану.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про призначення Олжаса Бектенова прем’єр-міністром країни. Про це повідомила його пресслужба у вівторок, 6 лютого.

“Призначити Бектенова Олжаса Абаєвича прем’єр-міністром Республіки Казахстан, звільнивши з посади”, – йдеться в указі Токаєва.

Раніше свою згоду президенту на призначення Бектенова прем’єр-міністром країни надали депутати Мажилісу (нижньої палати парламенту Казахстану – ред). Кандидатуру нового керівника уряду підтримали 69 депутатів, утрималися сім народних обранців.

Відомо, що 43-річний Олжас Бектенов з квітня 2023 року і досі був керівником адміністрації президента Казахстану. У різні роки він працював головою антикорупційного відомства, у міністерстві юстиції, столичному акіматі (адміністрації – ред.).

Напередодні Касим-Жомарт Токаєв ухвалив відставку уряду, який із січня 2022 року очолював Аліхан Смаїлов.

Раніше Токаєв заявив, що Казахстан буде дотримуватись усіх санкцій Заходу проти Росії. При цьому він висловився за якнайскоріший початок мирних переговорів між Україною і Росією для пошуку взаємоприйнятного врегулювання “конфлікту”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button