Світ

The Guardian: Британія дозволила Україні бити ракетами по РФ Storm Shadow

The Guardian: Британія дозволила Україні бити ракетами по РФ Storm Shadow

Фото: mil.in.ua

Британія дозволила бити Україні ракетами Storm Shadow по цілях углиб Росії

Зняття обмежень на удари західною далекобійною зброєю також було однією з головних тем спільного візиту до Києва глав зовнішньополітичних відомств Великої Британії та США, Девіда Леммі та Ентоні Блінкена.

Велика Британія ухвалила рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow по цілях на території Росії. Однак найближчим часом офіційно про це не оголошуватимуть, щоб уникнути “зайвих провокацій”. Про це у середу, 11 вресня, пише видання The Guardian з посиланням на джерела у британському уряді.

У матеріалі йдеться, що британська сторона начебто вважає публічну заяву використання ракет дальнього радіусу дії для ударів по Росії “надмірно провокаційною”.

Також “цілком ймовірно”, що Україна зможе використовувати Storm Shadow із певними обмеженнями. 

“Ймовірно, що, як і раніше, діятимуть обмеження на використання Україною ракет, що мають дальність не менше ніж 300 км, щоб уникнути нерозважливих або непотрібних атак”, – пише видання. 

Джерела додали, що спільний візит Блінкена і Леммі до Києва не відбувся б, якби не було ухвалено позитивного рішення щодо Storm Shadow.

Як пише The Guardian, держсекретар Блінкен у Киві також “натякнув” на те, що Вашингтон ухвалив аналогічне рішення щодо ракет ATACMS. За словами Блінкена, США “з першого дня” були готові адаптувати свою політику в Україні залежно від ситуації на полі бою і “продовжать це робити”.

Нагадаємо, керівники дипломатичних відомств США та Британії Ентоні Блінкен та Девід Леммі прибули до Києва у середу, 11 вересня.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =

Back to top button