Світ

Tesla втрачає контроль над найважливішими ринками

Американська Tesla Inc втрачає контроль над найважливішими ринками через просування інших великих автовиробників конкуруючих моделей електромобілів. Про це повідомляє The Wall Street Journal, пише 1NEWS, посилаючись на Економічну правду.

За їх словами, на таких ринках, як Азія, Tesla зберігає і нарощує свою частку, однак частку ринку у Tesla відвойовує американська компанія Ford Motor Co., яка недавно випустила свій перший електричний кросовер Mustang Mach-E. У Європі, на найбільшому в світі ринку електрокарів, німецький автоконцерн Volkswagen AG (VW) обігнав Tesla в минулому році.

Частка Tesla в минулому році становила близько 79%, а в лютому знизилася до 69%.  При цьому на частку Mustang Mach-E довелося 12% всіх повністю електричних транспортних засобів, поставлених в США в минулому місяці, про це свідчать дані аналітичного агентства Motor Intelligence.

“За даними Schmidt Automotive Research, клієнти в Західній Європі зареєстрували близько 98 тис автомобілів Tesla в 2020 році, що приблизно на 11% менше, ніж в 2019 році, в той час як загальна кількість реєстрацій повністю електричних транспортних засобів збільшилася більш ніж удвічі.  Частка Tesla на ринку впала приблизно до 13% у 2020 році з приблизно 31% роком раніше.” – повідомляє The Wall Street Journal

Хоча конкурентам і вдалося пробитися на деякі ринки, бізнес Tesla продовжує рости, пише WSJ. У минулому році компанія продала майже півмільйона автомобілів по всьому світу, що більш ніж на третину перевищує показник 2019 року, і вона має намір прискорити зростання в 2021 році.

Back to top button