Світ

Тейшейра визнав себе винним у витоку секретних документів

Тейшейра визнав себе винним у витоку секретних документів

Фото: АР

Тейшейра визнав себе винним у витоку документів через Discord

До мережі потрапили секретні плани НАТО та США щодо нарощування української армії перед контрнаступом.

Джек Тейшейра, військовослужбовець Національної гвардії штату Массачусетс, якого звинувачують у витоку секретних військових документів і розміщенні їх в Інтернеті, досяг угоди з федеральними прокурорами про визнання своєї провини. Про це у четвер, 29 лютого, повідомило ABC News.

“Джек Тейшейра, молодий військовий комп’ютерний технік, якого звинуватили в витіку особливо секретних урядових розвідданих, у понеділок визнає себе винним перед суддею федерального окружного суду в Бостоні”, – йдеться у повідомлені. 

Зазначається, що федеральні прокурори в четвер подали клопотання, яке повідомляє суддю про те, що Тейшейра мав намір змінити свою попередню заяву про невинність.

“Тейшейра визнає себе винним, а суддя визначить, чи є це визнання справді добровільним”, – пояснюють журналісти. 

За яким саме звинуваченням чи звинуваченнями Тейшейра визнає себе винним, наразі невідомо. Угода про визнання провини не оприлюднюєтья. 

Нагадаємо, навесні американське видання New York Times повідомило, що у Twitter та Telegram з’явилися нібито засекречені документи з подробицями планів США та НАТО щодо зміцнення ЗСУ перед запланованим контрнаступом. За даними видання, Пентагон нібито розслідує, хто міг стояти за “витоком” документів.

Тоді в Офісі президента України дали зрозуміти, що за цим “витоком” стоїть Росія, а справжні плани ЗСУ “ворог незабаром побачить на полі бою”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button