Світ

Тайвань сколихнули потужні землетруси

Тайвань сколихнули потужні землетруси

Фото: скріншот

Наслідки землетрусу у Тайвані

У місті Хуалянь зафіксоване руйнування будинків. Жителів Тайвані та Японії попередили про загрозу цунамі.

Біля східного узбережжя Тайваню вранці у середу, 3 квітня, сталися чотири потужних землетруси магнітудою 7,5, 6,6, 6,3 та 6,5. Афтершоки тривають. Влада Тайваню й Японії попередили про загрозу цунамі, повідомляється на сайті Центральної метереологічної служби Тайваня (CWA).

Зазначається, що епіцентр землетрусу розташований приблизно за 18 кілометрів (11 миль) на південь від міста Хуалянь. У місті зафіксоване руйнування будинків.

Жителям острова було надіслане сповіщення від служби з попередженням про більш масштабне цунамі, яке вплине на північне узбережжя.

Японське метеорологічне агентство також видало попередження про цунамі висотою до 3 метрів на островах Міякодзіма та Окінава.

Японські ЗМІ повідомили, що поштовхи могли згенерувати хвилі висотою до 3 метрів у деяких районах префектури Окінава, що розташована приблизно за 1000 миль на південь від Токіо.

Людей закликали не наближатися до узбережжя та евакуюватися до районів, розташованих на більшій висоті.

Перше цунамі висотою 30 см атакувало берег віддаленого острова Йонагуні, що розташований за 110 км від Тайваню. Влада Японії попередила, що за ним можуть бути вищі хвилі.

Тим часом на Тайвані мешканці зруйнованих будинків евакуюються самотужки. Метро Тайбея довелося зупинити на всіх лініях. На сході острова зійшов сильний зсув. Про загиблих та постраждалих наразі не повідомлялося.

Нагадаємо, 22 березня в Індонезії стався землетрус магнітудою 6,5.

Раніше, 4 березня, у Казахстані в районі міста Алмати стався потужний землетрус магнітудою 5,3.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button