Світ

Тайвань проведе найбільші на острові військові навчання

Тайвань проведе найбільші на острові військові навчання

Фото: Dazhi

Перший етап військових навчань пройде 15-19 травня

Навчання складаються з двох етапів: перший запланований на травень, а другий – на липень, повідомляє тайванське міноборони.

Тайванські Збройні сили проведуть щорічні масштабні навчання Ханьґуан у травні та липні. Про це у середу, 26 квітня, повідомляє Центральне інформаційне агентство Тайваню із посиланням на місцеве оборонне відомство.

Перший етап навчань пройде 15-19 травня. Під час них заплановані командно-штабні навчання та комп’ютерні військові ігри, що симулюють різні сценарії.

Другий етап відбудеться 24-28 липня. Під час нього проведуть польові навчання з бойовими стрільбами.

Генерал-майор тайванської армії Лінь Веньхуан розказав, що на першому етапі симуляції взаємодії різних сил та засобів у певних ситуаціях на оперативному рівні будуть проводитися на створеній США платформі Joint Theater Level Simulation (JTLS).

Основне завдання на цьому етапі навчань – перевірити здатність збройних сил щодо координації дій у відповідь на “китайське вторгнення”, додав військовий.

Другий етап передбачає маневри з бойовою стріляниною, а також перевірку здатності армії зберігати свої сили в разі повномасштабного вторгнення, пояснив Лінь Веньхуан.

Тайванські військові планують під час навчань задіяти також цивільні аеропорти.


Військові навчання Ханьґуан – найбільші на Тайвані. Вони проводяться щорічно з 1984 року за участі всіх видів збройних сил острова.

Нагадаємо, Сполучені Штати можуть направити своїх солдатів на Тайвань у разі вторгнення Китаю на острів.

Китайський флот під час навчань оточив Тайвань

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button