Світ

Суддям, що зняли Трампа з виборів погрожували – CNN

Суддям, що зняли Трампа з виборів погрожували - CNN

Фото: CPR News

ФБР розслідує погрози суддям після зняття Трампа з президентських виборів

Федеральні правоохоронці остерігаються потенційного переростання онлайн-риторики на реальне насильство ще з часів бунту в Капітолії 6 січня 2021 року, який призвів до загибелі багатьох людей.

ФБР та правоохоронцы штату Колорадо розслыдують спрву пов’язану з погрозами на адресу суддів Верховного суду штату, які минулого тижня ухвалили рішення про зняття Дональда Трампа з президентських виборів у штаті у 2024 році. Про це у понеділок, 25 грудня, повідомляє  CNN із посиланням на заяву офіцера ФБР зі зв’язків з громадськістю.

“ФБР знає про ситуацію і співпрацює з місцевими правоохоронними органами. Ми будемо енергійно розслідувати будь-які погрози або застосування насильства з боку тих, хто використовує екстремістські погляди для виправдання своїх дій, незалежно від їхньої мотивації”, – сказали у ФБР. 

CNN зазначає, що “співробітники правоохоронних органів штатів і місцевих органів влади та неурядові дослідницькі групи відреагували на риторику на екстремістських онлайн-форумах на предмет ознак того, що вона може перетворитися на реальні погрози державним службовцям”.

Імена чотирьох суддів Верховного суду штату Колорадо, які ухвалили рішення про дискваліфікацію Трампа на виборах, часто з’являлися в “підбурювальних” повідомленнях на таких форумах із закликами оприлюднити особисті дані суддів.

Зокрема, один із користувачів ультраправого веб-сайту, який підтримує Трампа, у цьому зв’язку написав: “Усі щури в мантіях повинні бути повішені”.

Інші дописи містили непрямі заклики до громадянської війни, а також інші насильницькі висловлювання.

Колишній адвокат колишнього президента США Дональда Трампа Руді Джуліані в четвер, 20 грудня, подав заяву про банкрутство до федерального суду Нью-Йорка через кілька днів після того, як його оштрафували на 150 млн доларів за наклеп.

Суд в Колорадо заборонив Трампу балотуватися

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button