Світ

Суд визнав обґрунтованим позов ПП-2 проти газової директиви ЄС

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Позов ПП-2 знову розглянуть у європейському суді

Апеляцію компанії-оператора Північного потоку-2 повернули на розгляд до суду загальної юрисдикції Євросоюзу.

Суд Євросоюзу визнав позов компанії-оператора Північного потоку-2 Nord Stream 2 AG щодо газової директиви ЄС “частково допустимим”. В результаті суд скасував попереднє рішення, яке відхиляло позов. Відповідне рішення суду було опубліковане у вівторок, 12 липня.

Як випливає із документа, апеляцію повернули на розгляд до суду загальної юрисдикції ЄС.

“Nord Stream 2 AG окремо стурбована умовами виключення або відступу, зміненими або включеними до змінної директиви, внаслідок чого її позов про анулювання має бути визнаний обґрунтованим у межах цього окремого занепокоєння”, – сказано у рішенні суду.

Нагадаємо, у Німеччині зупинили сертифікацію Північного потоку-2 ще до початку вторгнення РФ в Україну, а після початку війни у ​​США заявили, що ПП-2 тепер “мертвий”.

Директива набула чинності у 2019 році. Документ поширює правила внутрішнього ринку газу на трубопроводи третіх країн. Так документ поширив норми Третього енергопакету ЄС на газопроводи, що надходять з інших країн. У 2020 році суд відхилив позов оператора Північного потоку про оскарження директиви. У 2021 році компанія намагалася отримати звільнення від дій директиви в Німеччині, але програла суд.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button