Світ

Суд в РФ виніс вирок продюсеру Роднянському за “фейки” про війну в Україні


Громадянин України Олександр Роднянський дістав 8,5 років тюрми, за рішенням Басманного райсуду Москви.

Басманний районний суд Москви заочно засудив кінопродюсера Олександра Роднянського до 8,5 років ув’язнення за чотири антивоєнні публікації, які в Росії кваліфікували як “фейки” з мотивів політичної ненависті. Вирок також передбачає заборону протягом 4 років писати пости в інтернеті. Про це повідомляє Медіазона в понеділок, 21 жовтня. 

ЗМІ зазначає, що державне обвинувачення вимагало для Роднянського 9,5 років колонії.

Приводом для кримінальної справи проти кінопродюсера стали публікації в Інстаграмі від 11 березня 2022 року про російську атаку по пологовому будинку в Маріуполі, від 16 березня 2022 року про вбивства російськими військовими мирних жителів в Україні, а також пост про атаки російської армії по цивільних цілях у Києві, Дніпрі, який Роднянський написав 10 жовтня минулого року та продублював у Телеграм-каналі.


Олександр Роднянський – громадянин України, народився у Києві. Він є засновником телекомпанії 1+1. Понад 20 років був одним із найвпливовіших діячів російського кіно.

Роднянський брав участь у створенні фільмів Водій для Віри, Нелюбов, Схід-Захід та 1001 рецепт закоханого кухаря. Останні три кінострічки були номіновані на премію Оскар у категорії Кращий іноземний фільм.

Роднянський неодноразово висловлювався проти вторгнення Росії до України.

Нагадаємо, торік ми писали, що в Росії порушили кримінальну справу про військові “фейки” проти українського продюсера, який деякий час проживав у РФ Олександра Роднянського. Причиною стали чотири антивоєнні публікації. 

В Росії оштрафували Google за “фейки” про війну в Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × two =

Back to top button