Світ

Суд дозволив польским перевізникам відновити блокування кордону

Суд дозволив польским перевізникам відновити блокування кордону

Фото: ДПСУ

Протест польських перевізників із блокадою ПП Ягодин – Дорогуськ, Краківець – Корчова і Рава-Руська – Гребенне розпочався 6 листопада

Представник ультраправого Національного руху Рафал Меклер написав, що протестувальники “повертаються на кордон”.

Місцевий польський суд у п’ятницю скасував рішення голови гміни Дорогуськ про заборону блокування пункту пропуску Ягодин-Дорогуськ. Про це повідомив лідер протестувальників і представник ультраправого Національного руху Рафал Меклер на своїй сторінці в X.

“Повертаємося на кордон”, – написав він.

Зазначимо, що голова гміни Дорогуськ розпустив акцію протесту польських перевізників 11 грудня, а пізніше відмовився задовольнити нову заяву про протест.

Протест польських перевізників із блокадою ПП Ягодин – Дорогуськ, Краківець – Корчова і Рава-Руська – Гребенне розпочався 6 листопада, а 22 листопада блокада поширилася на пункті пропуску Шегині – Медика.

Організатори блокади повідомляли, що за офіційним дозволом місцевої влади, акція триватиме до 3 січня 2024 року, проте на окремих пунктах уже є дозволи на її продовження до лютого. 


За даними Держмитслужби, сумарний експорт автотранспортом з України в листопаді впав на 26,7% – до 783 тис. тонн, тоді як імпорт – на 23,5%, до 967,1 тис. тонн.

Як ми вже писали, в ДПСУ повідомили, що на польсько-українському кордоні перебуває близько 2600 вантажівок, є черги й на кордонах з іншими країнами. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button