Світ

Столтенберг зустрінеться з лідерами Сербії та Косова

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

Прес-конференцію Столтенберга з Вучичем заплановано на 16:30 за Києвом. А з прем’єр-міністром Косова Генсек НАТО виступить перед ЗМІ о 18:00.

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прийме президента Сербії Олександра Вучича та прем’єр-міністра Косова Альбіна Курті 17 серпня. Про це повідомляється на сайті НАТО.

 

Зазначається, що прес-конференцію Столтенберга з Вучичем заплановано на 16:30 за Києвом. А з прем’єр-міністром Косова Генсек НАТО виступить перед ЗМІ о 18:00.

 

Альбін Курті, голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель та спецпредставник ЄС з діалогу між Белградом та Пріштіною Мирослав Лайчак 18 серпня обговорять у Брюсселі вирішення поточних проблем між Сербією та Косовом.

 

 

Нагадаємо, ситуація в Косові ускладнилася в неділю, 31 липня, на тлі рішення влади про заборону з 1 серпня в’їзду автомобілів із сербськими номерами та відповідними сербськими документами.

 

Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що Косово нібито готує напад на сербів у північних районах частково визнаної держави.

 

Після реакції США Косово вирішило відстрочити процедуру запровадження заборони на сербські документи до 1 вересня. У Приштині наголосили, що підуть на поступки, як тільки серби, які протестують проти нововведень, розберуть барикади.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button