Світ

Столтенберг: НАТО готове захищати союзників від Росії та Білорусі

Столтенберг: НАТО готове захищати союзників від Росії та Білорусі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

До Москви та Мінська було направлено чіткий сигнал про те, що “НАТО існує для захисту кожного союзника, кожного сантиметра території НАТО”.

НАТО готове захищати всі країни, що входять до блоку, від потенційних нападів з боку Білорусі та Росії. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільній прес-конференції з лідерами семи країн Альянсу в Гаазі (Нідерланди), повідомляє CNN.

За його словами, до Москви та Мінська було направлено чіткий сигнал про те, що “НАТО існує для захисту кожного союзника, кожного сантиметра території НАТО”.

Столтенберг також заявив, що події, пов’язані із повстанням найманців засновника ПВК Вагнера Євгена Пригожина, є “внутрішньою справою Росії”.

Додамо, що представники країн НАТО на конференції, відповідаючи на запитання журналістів про можливі проблеми безпеки, які можуть виникнути у зв’язку з перекиданням до Білорусі “вагнерівців”, зазначили, що ще рано робити якісь остаточні висновки.

Нагадаємо, у Литві провели засідання Ради державної безпеки, на якому оговорювали спробу заколоту ЧВК Вагнера. Президент Литви вважає, що потрібно буде ще більше посилити безпеку східних кордонів, якщо Пригожин або частина групи Вагнера опиниться в Білорусі.

У ISW припустили, навіщо Лукашенко покликав Пригожина

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button