Світ

Стармер і Мелоні обговорять удари України по території РФ – ЗМІ

Стармер і Мелоні обговорять удари України по території РФ - ЗМІ

Фото: SIMON DAWSON/No 10 DOWNING STREET

Прем’єр-міністри Великої Британії та Італії Кір Стармер і Джорджія Мелоні обговорять використання Україною ракет Storm Shadow по території РФ

Лідери низки країн дозволяють бити озброєнням, яке вони передали на потреби ЗСУ, по території Росії: це Нідерланди, Латвія, Канада, Норвегія, Німеччина, Данія тощо. Італія – проти.

Прем’єр-міністри Великої Британії Кір Стармер та Італії Джорджія Мелоні проведуть переговори щодо використання Україною британських крилатих ракет великої дальності Storm Shadow на території Росії. Про це у неділю, 15 вересня, повідомляє Bloomberg з посиланням на анонімні джерела.

 

Розмова лідерів щодо ракет запланована на понеділок, 16 вересня. 

Очікується, що голови урядів також обговорять гібридні загрози, які представляє РФ для Європи, і знову підтвердять підтримку відбудови України.

Крім того, прем’єри обговорять плани боротьби з міграцією, а також зусилля щодо подальшого зміцнення зв’язків між двома країнами.

Зустріч Стармера з Мелоні відбувається через кілька днів після його переговорів із президентом США Джо Байденом у Вашингтоні. Одним із питань тієї зустрічі було обговорення можливості надання Україні дозволу на завдання далекобійних ударів по Росії за допомогою Storm Shadow, з використанням навігаційних даних США. Однак, за даними джерел видання, Байден поки що стримується від ухвалення цього рішення через ризик ескалації конфлікту.

За словами обізнаних джерел, днями британська влада проведе переговори щодо цього плану з французькими та німецькими колегами.

Нагадаємо, The Guardian з посиланням на британських чиновників повідомило, що США і Велика Британія ухвалили рішення дозволити Україні використовувати їхню зброю для ударів по території Росії, але поки що не хочуть офіційно про це оголошувати. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − three =

Back to top button