Світ

Стало відомо, яка частина поляків вірить у перемогу України на РФ

Стало відомо, яка частина поляків вірить у перемогу України на РФ

Фото: Unsplash

Менше третини поляків вірять в перемогу України

У перемогу українців на російськими загарбниками більше вірять жінки та громадяни віком від 50 років.

У Польщі 28 відсотків респондентів вірять у перемогу України у війні, 33,2% дотримуються протилежної думки, ще 38,8 не змогли відповісти на це питання. Про це свідячать результати опитування проведеного SW Research щодо думки поляків про війну в Україні та опублікуваного в суботу, 24 лютого, повідомляє Польське радіо.

“Трохи більше у перемогу України вірять жінки (31,1% проти 24,5% серед чоловіків). Жінки також значно рідше вказували відповідь “ні” (27% проти 40,3% серед чоловіків), при цьому 41,9% жінок та 35,3% чоловіків не змогли відповісти у чию перемогу вони вірять”, – йдеться у результатах дослідження. 

Як зазначили автори дослідження, більше вірять у перемогу України люди віком від 50 років (31,5%), а найменше у перемогу України вірять представники вікової групи 25-34 років.

“Відповідь “ні” найчастіше відзначали респонденти віком 35-49 років, найрідше – найстарша група респондентів (26,4%)”, – вказують дослідники. 

Дослідження проводилося 20-21 лютого 2024 року агенцією SW Research з використанням онлайн-інтерв’ю на онлайн-панелі SW Panel. В рамках дослідження було проведено 800 інтерв’ю з репрезентативною вибіркою польських жінок та чоловіків віком від 18 років з точки зору загального розподілу за статтю, віком та розміром міста. 

Станом на початок лютого 24% українців вважали, що зараз ситуація фронті на користь України, 15% – на користь Росії. 

Більшість українців вважає найбільш дружніми до України США, Великобританію Німеччину, Польщу, Литву, Канаду, Францію і Японію, але ставлення до Польщі й США дещо погіршилося з минулого літа. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button