Світ

Стало відомо, коли суд винесе вирок у справі про катастрофу МН17

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

На борту літака було 298 осіб. Усі вони загинули

Прокурори стверджують, що один український та три російські обвинувачені допомагали постачати ракетну систему, яку окупанти використали для ракетного обстрілу літака.

 

Нідерландський суд, який розглядає справу про вбивство чотирьох підозрюваних у аварії рейсу MH17 Malaysia Airlines над Україною у 2014 році, заявив у понеділок, що винесе свій вердикт 17 листопада. Про це повідомляє Reuters.

 

Прокурори стверджують, що один український і троє російських обвинувачених, всі вони перебувають на волі, допомагали постачати ракетну систему, яку окупанти, підтримувані Росією, використали для ракетного обстрілу літака 17 липня 2014 року.

 

Нагадаємо, катастрофа MH17 сталася 17 липня 2014 року у розпал боїв на Донбасі. Авіалайнер, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий. Ніхто з тих, хто був на його борту (298 осіб), не вижив. За версією слідства, літак збили проросійські бойовики.

 

Зазначимо, за фактом катастрофи MH17 Malaysia Airlines Австралія та Нідерланди розпочали спільний судовий процес проти Росії. У березні до позову приєдналася й Малайзія.

 

Наприкінці минулого року розпочалося оголошення звинувачення у справі МН17. Чотири особи, які проходять обвинуваченими, причетні до вбивства. Прокурор Тейс Бергер назвав підозрюваних винними “незалежно від того, чи був їхньою ціллю військовий або цивільний літак”.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button