Світ

Стало відомо, чому затримується постачання 100 БТР з Болгарії

Стало відомо, чому затримується постачання 100 БТР з Болгарії

Фото: bgnes.bg

Україна чекає на обіцяні Болгарією БТРи

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв зазначив, що йдеться не про елементарну транспортну операцію: постачання військової техніки передбачає складну логістику.

Міноборони Болгарії просить НАТО надати кошти для транспортування до України 100 болгарських БТР, через що їх постачання затримується. Про це у вівторок, 20 лютого, повідомило видання  Euractiv.

“Болгарія затримує постачання 100 БТР українській армії, тому що Міністерство оборони звернулося до НАТО з проханням покрити транспортні витрати, заявили Euractiv депутати правлячої коаліції”, – інформує портал.

Депутат правлячої коаліції Івайло Мірчев зазначив, що Болгарія може допомогти, але цей процес не відбувається з потрібною швидкістю.

“Ми проголосували за постачання БТР майже три місяці тому, але за три місяці ми не змогли перевезти сотню БТР із Софії до Русе”, – уточнив депутат.

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв додав, що йдеться не про елементарну транспортну операцію: постачання військової техніки передбачає складну логістику.

Як повідомлялося, 4 грудня президент Болгарії Румен Радев наклав вето на документ щодо надання військової допомоги Україні у вигляді 100 бронетранспортерів. Але 8 грудня парламент проголосував за подолання вето президента.

На початку лютого ЗМІ повідомили, що Болгарія почала відправляти в Україну обіцяні БТР. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button