Світ

США зробили крок до заборони TikTok

США зробили крок до заборони TikTok

Фото: pixabay.com

Законопроект передбачає, що китайська компанія ByteDance, яка володіє TikTok, має від нього відмовитись

Палата представників підтримала законопроект про заборону TikTok на американській території.

Палата представників Конгресу США в середу схвалила законопроект про заборону програми для створення та перегляду коротких відео TikTok на американській території. Документ підтримали 352 конгресмени, 65 виступили проти, з них – 15 республіканців та 50 демократів, один член Палати утримався. Про це повідомляє CNN.

Документ направлять на голосування до Сенату. В разі його ухвалення, президент США Джо Байден підпише відповідний закон.

Законопроект передбачає, що китайська компанія ByteDance, яка володіє TikTok, має від нього відмовитись, а інакше платформу можуть заборонити США. У разі набуття чинності законом у TikTok буде близько п’яти місяців на те, щоб дистанціюватися від ByreDance.

Авторами законопроекту Про захист американців від додатків, контрольованих іноземними суперниками, в якому ByteDance і TikTok звинуватили в контролюванні “іноземними зловмисниками”, виступили республіканець Майк Галлахер і демократ Раджа Крішнамурті.

Видання The Hill уточнює, що до них, які підпадають під дію законопроекту, відносять Китай, Росію, Північну Корею та Іран.

Раніше ми вже писали, США готують закон, який передбачає заборону в країні соціальної мережі TikTok, якщо зберігатимуться зв’язки між застосунком та китайською технологічною компанією ByteDance. 

Як відомо, в травні 2023 року перший штат у США заборонив TikTok.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button