Світ

США запровадили санкції проти компаній, які постачали Ірану електроніку для БпЛА

США запровадили санкції проти компаній, які постачали Ірану електроніку для БпЛА

Фото: Unsplash

США запровадили санкції проти компаній, які постачали Ірану електроніку для безпілотників

У мінфіні США зазначили, що все майно у власності підсанкційних фізичних та юридичних осіб має бути заблоковано.

Сполучені Штати Америки у середу, 19 квітня, запровадили нові санкції проти компаній, які допомагали постачати Ірану електроніку для безпілотників. Про це повідомляє мінфін США.

 

“Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США включило одну фізичну та шість юридичних осіб у мережу ухилення від санкцій, яка сприяла закупівлі Іраном електронних компонентів для його військових програм, у тому числі тих, що використовувалися у безпілотних літальних апаратах”, – йдеться у заяві.

 

Як повідомляється, громадянин Ірану Мехді Хошгадам є директором компанії PASNA та відповідає за ухилення від санкцій. Використовуючи численні підставні компанії, він шукав різні електронні компоненти іноземних постачальників, переважно з Китаю. Підставні компанії також були у Гонконгу та Малайзії.

 

Як заявили у мінфіні США, усе майно, що перебуває у власності фізичних та юридичних осіб, які перебувають у Сполучених Штатах, або таке, що перебуває у володінні або під контролем осіб США, має бути заблоковано.

 

 

Раніше США запровадили санкції проти 39 фінансових установ, які утворювали “тіньову банківську мережу”, через яку Іран одержував мільярдний прибуток в обхід санкцій.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button