Світ

США запровадили нові санкції проти Росії

США запровадили нові санкції проти Росії

Фото: Reuters (архивное фото)

США ввели нові санкції проти РФ

Штати наклали санкції на десятки компаній РФ, що допомагають вести війну, а також на топ-посадовців.

Сполучені Штати Америки в четвер, 20 липня, запровадили нові санкції проти Росії. Під обмеження потрапили промислові підприємства, банки та низка високопосадовців РФ. Про це повідомило Міністерство фінансів США.

Нові економічні санкції були запроваджені проти російських підприємств, що працюють або працювали в оборонному та пов’язаному з ним секторі економіки Росії:

 

  • Олексинський хімічний комбінат (виробляє боєприпаси та зброю);
  • Казанський державний казенний пороховий завод (виробляє вибухові речовини, зброю, боєприпаси, стрілецьку зброю);
  • Тамбовський пороховий завод (є одним з основних російських виробників боєприпасів для артилерії та стрілецької зброї);
  • Тульський патронний завод (виробляє боєприпаси для стрілецької зброї).
     

Мінфін США також наклав санкції на низку російських підприємств, що працюють у галузях аерокосмічної промисловості, квантових технологій і передових комп’ютерних технологій, які Росія використовує для підтримки оборонної промисловості, та понад десяток науково-дослідних організацій.

 

Нові обмеження поширились і на кілька російських компаній, що беруть участь у схемі незаконного імпорту товарів і технологій подвійного призначення, а ще – підприємств російської оборонки, які співпрацюють з уже підсанкційними компаніями у РФ.

До санкційного списку також увійшли росіяни, які діють в інтересах РФ на тимчасово окупованих територіях України та намагаються допомогти закріпити там окупаційний режим.

 

Йдеться зокрема про радника з корпоративного розвитку російської компанії Яндекс Олексія Кудріна, гендиректора Алроса – алмазодобувної компанії, мажоритарним акціонером якої є РФ, Павла Мариничева.
 

Також у санкційному списку – заступники міністра економіки РФ Ілля Торосов та Олексій Херсонцев; заступник міністра промисловості й торгівлі Василь Осьмаков; заступники міністра енергетики Павло Сніккарс і Павло Сорокін; заступник міністра фінансів Леонід Горнін; перший заступник директора Федеральної служби безпеки РФ Сергій Корольов і губернатор Смоленської області Василь Анохін.

 

Окремо Держдеп США наклав санкції на росіянина Валерія Чекалова й громадянина Північної Кореї Йонг Хьок Ріма – вони пов’язані з ватажком ПВК Вагнер Євгеном Пригожиним і допомагали з постачанням боєприпасів.

Крім того, США наклали санкції на зареєстровану в Киргизстані компанію RM Design and Development (RMDD), створену в березні 2022 року, яка є “активним постачальником товарів подвійного призначення до Росії”.

Також обмеження запроваджені проти киргизьких GTME Tekhnologii та Cargoline, створених у червні й березні 2022 року, які за тією ж схемою – через перепродаж російським компаніям – допомагали РФ отримувати товари подвійного призначення.

Нагадаємо, сьогодні Велика Британія ввела санкції проти росіян, пов’язаних з ПВК Вагнер та скасувала персональні санкції, введені стосовно російського бізнесмена і засновника банку Тинькофф Олега Тинькова.

Канада також розширила санкції проти російських фізичних і юридичних осіб за підтримку збройної агресії проти України. Під обмеження попали співак Філіп Кіркоров, режисер Микита Міхалков та інші.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button