Світ

США запровадили нові санкції проти Китаю через Гонконг

14 членів вищого законодавчого органу КНР опинилися під американськими санкціями через наступ на свободи населення Гонконгу

Сполучені Штати Америки запровадили санкції щодо 14 членів постійного комітету Всекитайських зборів народних представників (ПК ВЗНП) – вищого законодавчого органу країни – за обмеження прав населення Гонконгу.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео, – інформує 1NEWS.

За його словами, Пекін використовував ухвалений влітку китайським парламентом закон про нацбезпеку Гонконгу “для боротьби з інакомисленням і для арешту тих, хто протестує проти репресивної політики Пекіна”.

Помпео зазначив, що дії ПК ВЗНП підірвали можливість для населення Гонконгу вибирати своїх представників в органи влади, і подібні дії є порушенням китайсько-британської Спільної декларації і Основного закону Гонконгу.

Санкції передбачають заборону в’їзду до США для 14-ти китайських депутатів та членів їхніх родин, блокування їхніх активів, які перебувають або в юрисдикції США, або під управлінням американських осіб, або в їхньому володінні, а також заборону громадянам США вести справи з цими особами.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button