Світ

США замовили ракети Stinger на $700 млн – Reuters

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

США вирішили поповнити запаси ракет Stinger

Американські військові зараз не використовують ракети Stinger, але в армії має бути мінімальний запас цього озброєння.


 

Пентагон підписав контракт вартістю 687 млн доларів на закупівлю переносних зенітних ракетних комплексів Stinger задля поповнення запасів, які суттєво зменшилися після надання допомоги Україні. Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела в п’ятницю, 27 травня.


 


 


 


Йдеться про закупівлю 1 468 одиниць Stinger у виробника – компанії Raytheon Technologies. Кінцевий термін виконання контракту не встановлено, але передбачається, що на це піде до 30 місяців.


 


Американські військові зараз не використовують ракети Stinger, але в армії має бути мінімальний запас цього озброєння, доки триває розробка портативних засобів повітряної оборони нового покоління.


 


У квітні виконавчий директор Raytheon Technologies Ґрег Ґейс заявляв, що Пентагон не замовляв Stinger у компанії за останні 18 років. Тоді він казав, що для відновлення виробництва знадобиться час, щоб знайти замінники компонентів озброєння, які вже є недоступними.


 


За оцінками Reuters, з лютого 2022 року Україна отримала близько 1 400 одиниць Stinger.


 

Раніше повідомлялося, що з кінця лютого США поставили Україні майже 24 тисячі тонн військової техніки і боєприпасів. Важкі транспортні літаки, як військові, так і зафрахтовані Пентагоном, здійснили 486 рейсів у Європу. Крім того, було задіяно 20 кораблів, 50 залізничних складів і 1,5 тис. трейлерів.


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button