Світ

США закликають Сеул підтримати обмеження цін на російську нафту – ЗМІ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: motto.net.ua

Південну Корею просять підтримати нові санкції проти Росії

Високі ціни на нафту частково нівелюють санкції з боку країн Європи та США проти Росії.

США просять Південну Корею підтримати пропозицію щодо обмеження цін на російську нафту в рамках підготовки нового пакету міжнародних санкцій проти РФ. Про це у середу, 29 червня, повідомляє Yonhap News.

Зазначається, що Росія суттєво збільшила свої прибутки від продажу сирої нафти завдяки високому попиту в Азії, що частково нівелює економічні обмеження з боку країн Європи та США. На цьому тлі країни Великої сімки нещодавно домовилися запровадити стелю цін на російську нафту.

Видання з посиланням на джерела повідомляє, що заступник міністра фінансів США з фінансової розвідки Браян Нельсон запропонував Південній Кореї приєднатися до цього кроку під час свого нещодавнього візиту до Сеула.

Також повідомляється, що обмеження цін на російську нафту може стати одним із ключових пунктів порядку денного під час візиту міністра фінансів США Джанет Єллен до Південної Кореї, який має відбутися у липні.

Раніше повідомлялося, що лідери Великої сімки розробляють механізм, за допомогою якого буде введено стелю цін на російські нафту та газ.

G7 вводить стелю ціни нафту РФ. Що це означає


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button