Світ

США вивели свої війська з Нігеру

США вивели свої війська з Нігеру

Фото: army.mil (ілюстративне фото)

США завершили виведення своїх військ із Нігеру

Впродовж останнього десятиліття війська США тренували сили Нігеру та підтримували контртерористичні місії проти Ісламської держави та Аль-Каїди у регіоні.

Міноборони США та Міністерство національної оборони Республіки Нігер оголосили про завершення виведення Збройних сил та засобів з африканської країни. Про це повідомляється на сайті Африканського командування ЗС США (USAFRICOM).

Як зазначається у заяві, ефективна співпраця та зв’язок між Збройними силами США та Нігеру забезпечили завершення безпечного, упорядкованого та відповідального виведення без ускладнень до спільно визначеної дати – 15 вересня 2024 року.

Процес розпочався 19 травня і включав виведення військ з авіабази 101 у Ніамеї (7 липня) та авіабази 201 у Агадесі (5 серпня).

Крім того, з Нігеру було виведено координаційний елемент USAFRICOM у складі двозіркового офіцера та персоналу.

Як відомо, впродовж останнього десятиліття війська США тренували сили Нігеру та підтримували контртерористичні місії проти Ісламської держави та Аль-Каїди у регіоні.

Раніше повідомлялося, що США завершили виведення військ з авіабази 201 в Нігері, яка  була ключовою для американських військ у регіоні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 − nine =

Back to top button