Світ

США виготовлять рекордну кількість ракет Javelin

США виготовлять рекордну кількість ракет Javelin

Фото: RTX

Українські військові активно використовують системи Javelin

Мова йде про поставку понад 4 тисяч ракет Javelin для поповнення запасів, відправлених в Україну.

Армія США уклала контракт з компанією Javelin Joint Venture (JJV) контракт на 2024 фінансовий рік на виробництво ракет Javelin і пов’язаного з ними обладнання і послуг загальною вартістю 1,3 млрд доларів. Про це напередодні повідомила пресслужба корпорації RTX.

Вказано, що цей контракт стане найбільшим на виробництво Javelin. Він передбачає закупівлю систем озброєнь і виробничу підтримку для армії США. Мова йде про поставку понад 4 тисяч ракет Javelin для поповнення запасів, відправлених в Україну.

“Зараз, як ніколи раніше, Javelin визнаний найефективнішою, перевіреною в боях протитанковою системою озброєнь у світі”, – заявив Енді Амаро, директор програми Javelin в компанії Raytheon, яка входить до групи компаній RTX.

Наразі виробник має понад 25 міжнародних замовників. Загалом на сьогодні  було вироблено понад 50 тисяч ракет Javelin і понад 12 тисяч командних пускових установок багаторазового використання.

Нагадаємо, тиждень тому США оголосили про надання чергового пакету зброї Україні загальною вартістю 125 млн доларів. Сере іншого, до нього увійшли системи Javelin.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven − six =

Back to top button