Світ

США виділили $300 млн для України на 2024 рік


Палата представників Конгресу погодила проект оборонного бюджету на наступний рік. Він передбачає й виділення 300 млн доларів для України.

Палата представників Конгресу США схвалила проект оборонного бюджету на 2024 рік і передала його на розгляд Сенату. У цьому проекті, зокрема, передбачено 300 млн доларів для України. Про це повідомляє видання Голос Америки в п’ятницю, 14 липня.

ЗМІ зазначило, що п’ять поправок, які вимагали скоротити або припинити допомогу Україні, не набрали голосів. Зокрема, відхилили поправку, що вимагала прибрати 300 млн доларів для Києва із оборонного бюджету: 89 “за” – 358 “проти”. Провалилася і поправка про скасування всієї військової допомоги Україні: 70 “за” – 358 “проти”.

Демократи намагались збільшити суму допомоги для України ще на 500 млн доларів, проте цю ініціативу не схвалив комітет Палати Представників з питань збройних сил.

У документі передбачено продовження дії закону про ленд-ліз для України прийнятого у 2022 році, як мінімум ще на рік, до кінця 2024. У проекті оборонного бюджету також прописано, що загальна підтримка України має бути продовжена щонайменше до 2027 року.

Окремі кошти прописані на дослідження потенціалу для створення центру передового досвіду України з лікування травм, отриманих у ході війни. Підрозділи Міноборони США також мають вивчати та переймати досвід війни в Україні.

Як ми вже писали, Сполучені Штати Америки підтвердили у четвер, 13 липня, доставку касетних боєприпасів в Україну.

Додамо, що президент США Джозеф Байден нині поки ще роздумує над питанням чи передавати Україні ракет ATACMS.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button