Світ

США вперше готують санкції проти Китаю за підтримку РФ

США вперше готують санкції проти Китаю за підтримку РФ

Китайські компанії можуть потрапити під санкції США

В разі введення санкції стануть першими прямими покараннями проти Пекіна за підтримку війни в Україні.

США розглядають санкції проти китайських компаній, які підозрюють у допомозі Росії у війні проти України.Про це у понеділок, 19 лютого, повідомило CNBC з посиланням на американських конгресменів.

“США розглядають санкції проти китайських компаній, які, як вважають, допомагають Росії підживлювати конфлікт в Україні… що стане першим прямим звинуваченням щодо Пекіна”, – йдеться в повідомленні телеканалу.

Сенатор-демократ Джеррі Конноллі заявив, що такі плани вже розглядаються після того, як подібні заходи були запропоновані минулого тижня Європейським Союзом.

За його словами, вони можуть бути введені “дуже скоро”, попри взаємну залежність торгівлі двох країн. Однак, він сподівається, що сама загроза введення таких обмежень “прояснить деяке мислення в Пекіні”.

“І чесно кажучи, Китай може втратити набагато більше, ніж Росія”, – сказав Конноллі в ефірі телеканалу.

Зазначається, що ці положення в разі введення стануть першими прямими покараннями проти Пекіна, попри давні підозри Заходу щодо його підтримки військових операцій Росії.

Нагадаємо, на початку січня Китай ввів санкції проти оборонних компаній США через постачання їхньої продукції до Тайваню.

Раніше повідомлялося, що  в Україні китайську компанію-виробника всюдиходів внесли до списку спонсорів війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button