Світ

США відреагували на загострення у Карабаху


Держдеп закликав негайно покінчити з протистоянням і почати діалог між Баку і представниками Нагірного Карабаху.

Державний департамент США закликав Азербайджан припинити воєнні дії в Нагірному Карабаху та почати переговори. Про це йдеться у комюніке, яке у вівторок, 19 вересня, поширило зовнішньополітичне відомство США від імені держсекретаря Ентоні Блінкена.

“США глибоко стурбовані військовими діями Азербайджану в Нагірному Карабаху та закликають негайно припинити їх. Вони лише погіршують і без того жалюгідну гуманітарну ситуацію в Нагірному Карабаху та підривають перспективи на досягнення миру”, – йдеться у документі.

У комюніке зазначається, що США раніше доводили до відома Азербайджану, що застосування сили під час врегулювання розбіжностей неприйнятне, “оскільки це суперечить зусиллям зі створення умов для досягнення справедливого і гідного миру в регіоні”.

“Ми закликаємо негайно покінчити з протистоянням і почати діалог між Баку і представниками Нагірного Карабаху”, – йдеться в повідомленні держдепу США.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан почав “антитерористичні заходи” в Нагірному Карабаху для відновлення конституційного ладу.

Міністерство закордонних справ Азербайджану заявило, що “єдиним шляхом до миру в Нагорному Карабасі є повне виведення вірменських військових і розпуск режиму в Ханкенді”. Міноборони Азербайджану пообіцяло продовжувати воєнні дії поти, поки не будуть прийняті умови, які Баку ставить Єревану.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button